Välj en sida

De här nötkakorna är glutenfria och mjölkfria och kan göras av nötmassan som blir kvar när du gör egen frö- och nötmjölk! Det här receptet utgår från hasselnötter, men prova gärna andra varianter för att hitta din favorit.

Om du inte använder nötmassa från tillverkning av egen nötmjölk, läs tidigare inlägg om blötläggning av nötter och frön.

Till 20-25 kakor

Ingredienser:
200 g hasselnötter, finmalda eller den torra nötmassan som blir kvar efter tillverkning av hasselnötsmjölk
1 dl kokossocker
1 msk potatismjöl
2 ägg
2 krm vaniljpulver
1/2 krm havssalt

Garnering (valfritt):
ca 50 g hasselnötter

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. (Om du har torkugn använd gärna den istället, för att maxa näringsinnehållet, max 42 grader)
Blanda alla ingredienser utom ägg, i en bunke med sked. Blanda väl.
Tillsätt äggen, rör om försiktigt och bara så att äggen rörs ihop med resten av ingredienserna.
Klicka ut med sked på smord plåt.
Tryck ned en hasselnöt i varje kaka som garnering (valfritt)
Grädda mitt i ugnen i ca 8 min.
Låt svalna.

Servera som fika med ett glas nötmjölk eller varför inte en lyxig hasselnötslatte 🙂

Kakorna kan frysas och håller sig ca 4-6 månader i frysen.